Tekstfelt:

Sand, strand og  skov

I 2006 og 2007 blev alle vejene grundlæggende omlagt til grusveje - bortset fra Skærbyvangen. Dette skete efter en generalforsamlingsbeslutning ud fra et ønske om at fastholde områdets karakter af sommerhusområde og for at gøre det enkelt og billigt at vedligeholde vejene.

I forsommeren 2016 blev Skærbyvangen så belagt med ny asfalt og nye bump. Den skal nu holde i mange år.

Husk at der ligger en bunke med vejgrus på den gamle telefonhusgrund (ved Skærbyvangen 21). Dette er til brug for grundejerne til egen udbedring af huller.

Man kan jo eventuelt tage sig et hvil på den nyrenoverede bænk...:

Vejene

I mange år var ’telefonhusgrunden’ et samlingssted, hvor området bebeboere mødtes, mens de ventede på at mønttelefonen blev ledig - så det var rart med en ’sludrebænk’ mens man ventede...

I 2009 blev telefonen afmonteret og telefonhuset revet ned, idet behovet var for telefoni nu blev dækket af mobiltelefoner osv.

I eftersommeren 2019 blev bænken så smukt renoveret, så nu er der mulighed for en sludder igen.

Opdaterede vedtægter for vejfonden kan findes her

Bestyrelsen vil gerne præcisere reglerne om placering af affaldsbeholdere:

Det fremgår af Lov om private fællesveje, § 66. At på arealer, der er privat fællesvej, kræver det kommunalbestyrelsens godkendelse at anbringe noget som helst. Og den tilladelse får man ikke til affaldsbeholdere, siger Odsherred kommunes Team-affald.

 

Det fremgår endvidere af kommunens forordning om affaldsbeholderne, at de, i sommerhusområder, højst må stå 5 m fra vejkanten når de skal tømmes. Man må gerne gemme dem et andet sted, bag skuret fx, når de ikke skal tømmes.

 

Det betyder så tilsammen, at affaldsbeholderne skal stå inde på grunden indenfor vejskellet.

Affaldsbeholderne må altså ikke stå i vejrabatten, dvs. de må ikke stå umiddelbart ved siden af grusbelægningen eller asfalten på hhv. grusvej og asfaltvej.